logo
   
logo
ΕΛ
EN
ΑΡΧΙΚΗ / TIPS AND F.A.Q.s

TIPS AND F.A.Q.s

Τι μου προσφέρει ένα καλό στρώμα;
Πρώτα από όλα Ανατομικότητα. Ένα ποιοτικό στρώμα δεν πρέπει να σας πιέζει σε διάφορα σημεία του σώματός σας, όπως στους ώμους και τους γοφούς.
Αντίθετα, πρέπει να προσαρμόζεται στο σώμα σας, χαρίζοντας σας, μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και άνεσης.

Η Ορθοπεδικότητα είναι βασικό ζητούμενο. Η στήριξη της σπονδυλικής σας στήλης, διατηρώντας τη φυσική της στάση, έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτη χαλάρωση των μυών.

Μοναδική Αίσθηση. Η ευχαρίστηση που θα σας προσφέρει όταν ξαπλώνετε, πρέπει να είναι απόλυτη. Τότε μαζί με το σώμα θα χαλαρώνει και το πνεύμα σας.

Σημαντικό για ένα στρώμα, είναι η Ασφάλεια. Θα πρέπει να εξασφαλίζει όλες τις συνθήκες υγιεινής, με βάση τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Τέλος, η Αντοχή. Ένα ποιοτικό στρώμα δεν πρέπει να χάνει γρήγορα την ανθεκτικότητά του αλλά να διατηρεί τις ιδιότητές του για οχτώ χρόνια περίπου.
Πώς μπορώ να ξέρω εάν χρειάζομαι ένα νέο στρώμα;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκεφτήκατε το στρώμα σας;

Πολλοί από εμάς ξεχνούν ότι το στρώμα μας είναι το πιο χρησιμοποιημένο κομμάτι των επίπλων που έχουμε στο σπίτι μας.

Στην πραγματικότητα, εάν κοιμάστε οκτώ ώρες τη νύχτα, σε ένα έτος θα έχετε περάσει 3.000 ώρες στο στρώμα σας. Μετά από 10 έτη, θα έχετε καταγράψει 30.000 ώρες στο ίδιο κρεβάτι.

Στην παρακάτω λίστα παρουσιάζονται κάποια ενδεικτικά ερωτήματα από την απάντηση των οποίων θα δείτε αν έχει φθάσει ή όχι ο καιρός για να αλλάξετε το στρώμα σας.

1. Αγοράσατε το στρώμα σας οκτώ έτη πριν.
Η μέση διάρκεια ζωής ενός ποιοτικού στρώματος είναι οκτώ έως δέκα έτη. Τα στρώματα που ξεπερνούν αυτό το χρονικό όριο υποφέρουν, προκαλώντας έτσι χαρακτηριστικά προβλήματα άνεσης και έχοντας μειωμένες δυνατότητες υποστήριξης.

2. Ξυπνάτε και αισθάνεστε πιο κουρασμένος από όταν πήγατε για ύπνο.
Οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν πολύ να αντικαταστήσουν τα στρώματά τους. Εάν ξυπνάτε και δεν αισθάνεστε φρέσκοι και αναζωογονημένοι – ή εάν αισθάνεστε οποιονδήποτε πόνο ή ταλαιπωρία – έχετε αργήσει σίγουρα πάρα πολύ.

3. Αισθάνεστε ότι ο καναπές είναι πιο άνετος από το κρεβάτι σας.
Συγκεντρωθείτε στην αίσθηση του στρώματός σας. Αισθάνεστε τα ελατήρια και τις ενοχλήσεις που αυτά προκαλούν; Το σώμα σας χρειάζεται μια ομαλή και άνετη επιφάνεια για να κάνει τον ύπνο μιας αναζωογονητικής νύχτας. Το στρώμα σας πρέπει να σας βοηθάει στον ύπνο με ελάχιστη κλίση και στροφή.

4. Το στρώμα σας φαίνεται πολυχρησιμοποιημένο και η επιφάνειά του γεμάτη ατέλειες.
Επιθεωρήσετε το στρώμα σας τακτικά, αν έχει ‘κρεμάσει’ και έχει αποτυπώματα. Εάν το στρώμα σας εμφανίζει ανωμαλίες στην επιφάνειά του και σας φαίνεται χρησιμοποιημένο και ξεφτισμένο, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε να ψάχνετε για άλλο. Τα επίπεδα ενός στρώματος δέχονται πίεση κατά τη διάρκεια του χρόνου. Για τη βέλτιστη απόδοση, να περιστρέφετε το στρώμα σας περιστασιακά για να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του και να ανανεώνετε την άνεσή του.
Εάν «κληρονομήσατε» το στρώμα σας από ένα οικογενειακό μέλος ή έναν φίλο, οι πιθανότητες είναι ότι πρέπει να το αντικαταστήσετε τώρα.

5. Έχετε πάρει το στρώμα σας για δεδομένο.
Το στρώμα είναι το πιο χρησιμοποιημένο και το πιο αγνοημένο κομμάτι των επίπλων στο σπίτι. Δώστε προσοχή στο στρώμα σας. Ακούτε ότι τρίζει ή κάποιους άλλους θορύβους; Παρατηρείτε ότι η επιφάνεια κρεμά ή αφήνει σημάδια σε ορισμένες περιοχές και όχι σε άλλες; Η κατάσταση του στρώματός σας μπορεί να σας εκπλήξει μόλις ρίξετε μια πιο προσεχτική ματιά.
Πώς ένα στρώμα χαρακτηρίζεται ανατομικό;
Οι άνθρωποι διαφέρουν. Στον τρόπο που ζουν, που εργάζονται, που κουράζονται, στο σωματότυπο, την ηλικία, το βάρος. Κάθε ένας έχει διαφορετικές συνήθειες, επιθυμίες και ευαισθησίες. Αυτό ακριβώς καθορίζει και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούμε το σώμα μας πάνω σε ένα στρώμα, επομένως και τις «ανατομικές» μας ανάγκες που το στρώμα καλείται να εξυπηρετήσει. Επομένως, δεν υπάρχει ταυτοποιημένος ορισμός για το ανατομικό στρώμα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία μπορούν να καθορίσουν ένα στρώμα ως ανατομικό. Η πιο σημαντική λειτουργία ενός στρώματος είναι να προσαρμόζεται στο σώμα… ποτέ το αντίθετο.

Το ανατομικό στρώμα πρέπει να προκαλεί τις ιδανικές συνθήκες ύπνου υποστηρίζοντας τέλεια κάθε σημείο του σώματος.

Πρόσφατη έρευνα για τον ύπνο έδειξε ότι το κατάλληλο στρώμα για την πλάτη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σκληρό, ούτε πολύ μαλακό. Θα πρέπει να είναι σταθερό στη δομή του, συγχρόνως όμως να υποχωρεί και να ανακουφίζει από την πίεση κατά τη χρήση του. Το βάρος του σώματος πρέπει να κατανέμεται ομαλά σε όλη την επιφάνεια του στρώματος, απορροφώντας τους κραδασμούς και εμποδίζοντας τη συσσώρευση της πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία.
Η σπονδυλική στήλη και οι αρθρώσεις πρέπει να ξεκουράζονται στη φυσική τους στάση, ώστε να προκαλείται η ελάχιστη δυνατή πίεση στους μύες και τα νεύρα για την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Εν συντομία, λοιπόν, «ανατομικό» χαρακτηρίζεται το στρώμα που διατηρεί τη φυσική στάση του σώματος παρέχοντας πολλαπλή στήριξη για άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται όταν το στρώμα είναι κατασκευασμένο μετά από μελετημένο σχεδιασμό, με συγκεκριμένα υλικά υψηλής ποιότητας και μεγάλης αντοχής, προσφέροντας την ιδανική ελαστικότητα. Έτσι, δημιουργούνται οι ευνοϊκότερες συνθήκες για έναν καλό και ανατομικό ύπνο.
Πώς επιλέγω ένα στρώμα;
Εστιάστε στην εύρεση ενός στρώματος που ικανοποιεί πρώτα την άνεσή σας και έπειτα την ποιοτική προτίμησή σας. Ψωνίστε πάντα φορώντας άνετα ρούχα και παπούτσια που μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για το ξάπλωμα. Μη βιάζεστε και μην είστε ντροπαλοί. Δεν μπορείτε να κρίνετε την υποστήριξη και την άνεση από το κάθισμα σε μια άκρη ή από το ξάπλωμα για μερικά δευτερόλεπτα. Ξαπλώστε στο κρεβάτι με τον τρόπο που κοιμάστε και εάν κοιμάστε με έναν σύντροφο, πηγαίνετε μαζί του ώστε να αποφασίσετε μαζί. Πάρτε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το στρώμα. Θυμηθείτε, αγοράστε το καλύτερο κρεβάτι που μπορείτε να ανταποκριθείτε οικονομικά.
Θα έπρεπε να αντικαταστήσω τη βάση του κρεβατιού μου κατά την αγορά ενός νέου στρώματος;
Ναι! Μια καλή βάση είναι τόσο σημαντική όσο ένα καλό στρώμα! Ενεργεί σαν ένας μεγάλος απορροφητής κραδασμών που δέχεται μεγάλη πίεση από το σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου και συμβάλλει στην άνεση και την υποστήριξή μας. Μη βάλετε μια ακατάλληλη βάση σ’ ένα νέο στρώμα. Όταν επιλέγετε το στρώμα, αγοράστε την αντίστοιχη βάση που το συνοδεύει. Τα δύο αυτά σχεδιάζονται για να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα μαζί.
Είναι αλήθεια ότι το εργοστάσιο που βρίσκεται στη γειτονιά σας πουλάει το ίδιο σύστημα ύπνου που βρίσκεται στην elite strom;
Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα συστήματα ύπνου της elite strom αναπτύσσονται, παράγονται και προσφέρονται μόνο από την elite strom. Τα υλικά, που συναντούν τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα στη βιομηχανία, δεν προσφέρονται στα προϊόντα που παράγονται από άλλο εργοστάσιο. Να μην ξεγελιέστε από εργοστάσια που λένε ότι έχουν, παράγουν και πουλούν τα προϊόντα που είναι ακριβώς όπως ένα elite strom. Δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο για ένα σύνολο ύπνου elite strom.
Μπορώ να συγκρίνω το παλαιό μου στρώμα με τα στρώματα που είναι διαθέσιμα σήμερα;
Όχι! Το σχέδιο και η κατασκευή των στρωμάτων έχουν αλλάξει εντυπωσιακά – ακόμη και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών! Η τεχνολογία ελατηρίων έχει βελτιωθεί, τα νέα υλικά «άνεσης» έχουν αναπτυχθεί, όπως επίσης και οι επιλογές άνεσης έχουν επεκταθεί για να δώσουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επιλέξουν το σύστημα ύπνου που τους ταιριάζει.
Τι πρέπει να γνωρίζω για τον ύπνο του παιδιού μου;
O καλός ύπνος για το παιδί, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα μέσα στη ζωή του και για αυτό πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή. Για να κοιμάται καλά, πρέπει να του έχουμε δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον που να του παράγει ηρεμία και στοργή. Έχουμε επιλέξει για αυτό, ειδικά σχεδιασμένο παιδικό στρώμα, που καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Φροντίζουμε όταν το βάζουμε για ύπνο, να έχουμε τακτοποιήσει το δωμάτιό του. Η ακαταστασία, το αποσπά και μπορεί να του δημιουργεί νευρικότητα. Δεν ξεχνάμε ποτέ, τη νυχτερινή του υγιεινή, όπως πλύσιμο προσώπου και δοντιών. Του προτείνουμε να έχει κοντά του ένα κουκλάκι μαλακό για παρέα. Του διαβάζουμε ή του διηγούμαστε ένα παραμύθι. Πρέπει να ξέρουμε ότι τα παιδιά θέλουν να τους επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ιστορίες γιατί τους αρέσει να γνωρίζουν τι θα γίνει στη συνέχεια.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πως μπορώ να έχω ένα καλό ύπνο;
Ο καλός ύπνος σε αυτή τη πιο σημαντική περίοδο της ζωής σας, είναι ο καλύτερος φυσικός σύμμαχος, που θα σας εξασφαλίζει μια καλή και ευχάριστη επόμενη μέρα, ηρεμία και ένα ξεκούραστο σώμα, που τόσο το έχετε ανάγκη. Κατά την εξέλιξη της κύησης και όσο μεγαλώνει η κοιλιά, είναι αλήθεια πως θα δυσκολεύεστε να βρείτε μια στάση που θα σας βολεύει για να κοιμηθείτε. Για αυτό πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία σε κάποια πολύ βασικά σημεία.

• Να κοιμάστε σε ανατομικό στρώμα, που μπορεί να στηρίξει σωστά το σώμα σας.
• Να στηρίξετε το στρώμα σε μια σύγχρονη βάση ή αν έχετε παλιό κρεβάτι να χρησιμοποιήσετε το ανατομικό τελάρο.
• Προσπαθήστε να κοιμάστε στο πλάι, με τα γόνατά σας κάπως λυγισμένα.
• Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι για να στηρίξετε την κοιλιά σας. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε ανάμεσα στα πόδια σας.
• Αποφύγετε την καφεΐνη, τα υπερβολικά υγρά ή τα βαριά γεύματα λίγες ώρες πριν ξαπλώσετε.
• Ασχοληθείτε με κάτι χαλαρωτικό όταν πέσετε στο κρεβάτι, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου ή ακούστε χαλαρωτική μουσική.
Τι πρέπει να ξέρω για να έχω τον καλύτερο ύπνο;
1. Να έχετε ένα κρεβάτι που να καλύπτει τις προδιαγραφές σας και ένα ποιοτικό στρώμα. Οι μύες του σώματος αλλά και το πνεύμα δεν μπορούν να χαλαρώσουν αν το στρώμα δεν στηρίζει σωστά το σώμα ή είναι πάνω από οχτώ χρόνων έχοντας πια μειωμένες δυνατότητες υποστήριξης.

2. Διαλέξτε το σωστό μαξιλάρι. Επιλέξτε το, με τη στάση που παίρνετε όταν κοιμάστε συνήθως.

3. Ρυθμίστε το βιολογικό σας ρολόι. Βοηθάει σημαντικά να έχετε σταθερές ώρες που πέφτετε για ύπνο.

4. Χαλαρώστε πριν πέσετε να κοιμηθείτε. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος.
Σας συστήνουμε ένα χλιαρό ντους, ένα καλό βιβλίο ή χαλαρή μουσική.

5. Μην αγνοείτε την κούραση. Να πηγαίνετε για ύπνο όταν το σώμα σας λέει ότι έφθασε η ώρα για αυτό.

6. Όταν πλησιάζει η ώρα που θα πάτε για ύπνο αποφεύγετε τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως το τσάι, τον καφέ, τη σοκολάτα και ορισμένα αναψυκτικά. Προτιμάτε ένα ζεστό ρόφημα με γάλα διότι το γάλα περιέχει ένα αμινοξύ που βοηθά τον ύπνο.

7. Ένα ελαφρύ δείπνο δυο ώρες πριν τον ύπνο, είναι το ιδανικό. Το βαρύ φαγητό ή το ποτό, θα σας δυσκολέψουν να κοιμηθείτε.

8. Η νικοτίνη είναι διεγερτική για τον οργανισμό για αυτό καλό είναι να αποφεύγετε το κάπνισμα πριν τον ύπνο. Οι καπνιστές αποκοιμούνται με δυσκολία και αρκετά συχνά αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις κατά την διάρκεια του ύπνου.

9. Φροντίστε για την σωστή ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου. Ένα σωστό υπνοδωμάτιο είναι δροσερό, ήσυχο, και σκοτεινό υπνοδωμάτιο. Ο ύπνος δεν αγαπά τις ακραίες θερμοκρασίες, τους θορύβους, και τα έντονα φώτα.

10. Η σωστή άσκηση είναι ο καλύτερος φυσικός σύμμαχος, αλλά αργά το βράδυ, δημιουργεί υπερδιέγερση.

11. Ένα ανοιχτό κινητό δεν είναι και το καλύτερο χαλαρωτικό στο κρεβάτι. Ακόμα και ο ήχος των εισερχόμενων μηνυμάτων και e-mail μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση. Επομένως, προτιμότερο είναι η συσκευή να βρίσκεται είτε σε άλλο δωμάτιο είτε να είναι κλειστή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Συντήρηση:
Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας δίνει ο κατασκευαστής για την φροντίδα και την συντήρηση του νέου σας στρώματος. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε τη σωστή λειτουργία του προϊόντος που αγοράσατε, την εγγύηση που σας δόθηκε , καθώς και την αύξηση του μέσου όρου ζωής του.

• Η σωστή τοποθέτηση: Βεβαιωθείτε ότι το νέο σας στρώμα έχει εγκατασταθεί σωστά στο κρεβάτι σας. Ιδανικά, τοποθετήστε το στρώμα σας σε υπόστρωμα – βάση ή σε ανατομικό τελάρο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σταθερή επιφάνεια που να επιτρέπει στο προϊόν να αναπνέει. Ακατάλληλη τοποθέτηση μπορεί να προκαλέσει άμεση και ανεπανόρθωτη βλάβη στο προϊόν.

• Προστασία και υγιεινή: Φροντίστε την υγιεινή του στρώματός σας χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα προστασίας πλενόμενο ( αδιάβροχο ή καπιτονέ απορροφητικό ) περιορίζοντας έτσι την ανάπτυξη των ακάρεων, ενώ ταυτόχρονα το προστατεύετε από τις σωματικές εκκρίσεις του σώματός σας. Συνίσταται ο αερισμός του υπνοδωματίου, ενώ για τον καθαρισμό του στρώματος η χρήση ηλεκτρικής σκούπας είναι η μόνη συνιστώμενη μέθοδος καθαρισμού από τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

• Αναστροφή και περιστροφή του στρώματος*: Για την καλύτερη προστασία της επένδυσής σας, εναλλάξ να περιστρέφετε και να αναστρέφετε το στρώμα σας.
* δεν ισχύει για τα στρώματα temptation , tempur , vital , favorite.

• Ακατάλληλες χρήσεις: Μην χρησιμοποιείτε το στρώμα σας σαν τραμπολίνο και μην ακουμπάτε βαριά αντικείμενα πάνω του. Μπορεί να αλλοιωθεί η ανατομική συμπεριφορά ή ακόμα και να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές.

• Μη βρέξετε, μην πλύνετε και μη χρησιμοποιείτε το στρώμα σας σαν βάση για να σιδερώνετε, η θερμοκρασία και η υγρασία βλάπτουν τα υλικά στο εσωτερικό του στρώματος.

• Μεταφορά: Εάν χρειαστεί να μεταφέρετε το στρώμα σας, ο ενδεικτικότερος τρόπος είναι να είναι κάθετα με το πάτωμα. Σε δύσκολα και στενά σημεία αποφύγετε να το λυγίσετε.

• Αποθήκευση: Σε περίπτωση που χρειαστεί να αποθηκεύσετε το στρώμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα τοποθετείστε το, σε μέρος χωρίς υγρασία πάντα σε όρθια θέση και τυλιγμένο με ένα βαμβακερό ύφασμα. Αποφύγετε να το βάλετε μέσα σε νάιλον σακούλα γιατί εμποδίζει τον σωστό αερισμό του στρώματος.

• Μην αφαιρείτε την ετικέτα: Οι πληροφορίες στην ετικέτα, έχουν χρήσιμες πληροφορίες για το προϊόν για το χρήστη, χρησιμεύσουν ως μέσο αναγνώρισης του προϊόντος ενώ παράλληλα ισχυροποιούν και την εγγύηση.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε πάνω στην σωστή χρήση και συντήρηση των προϊόντων που αγοράσατε, παρακαλώ επικοινωνήστε με το προσωπικό της εταιρίας μας.